Свинско бонфиле с медовина (Полендвички виепшове в соше з миодем питньем)

Ястие от полската национална кухня, приготвено от телевизионния водещ Роберт Малкович
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2006
Свинско бонфиле с медовина (Полендвички виепшове в соше з миодем питньем)
 
Необходими продукти:
2 свински бон филета (400 г)
100 мл медовина
1 ч. ч. бульон от сушени манатарки
3 скилидки чесън
1/2 стрък розмарин
100 мл готварска сметана
сол и шарен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле с медовина (Полендвички виепшове в соше з миодем питньем)
Бонфилето се поръсва със сол и шарен пипер. Бульонът от манатарките се налива в тенджерка, добавят се скилидките чесън и розмаринът, кипва се и ври 15 минути.
2
Свинско бонфиле с медовина (Полендвички виепшове в соше з миодем питньем) 2
Месото се почиства от ципите и се запържва в нагорещеното олио от всички страни до златисто. (Може да се посоли допълнително.) Запърженото бонфиле се прехвърля в намазнена тава и се пече около 15 минути в нагорещена до температура 220 градуса фурна.
3
Свинско бонфиле с медовина (Полендвички виепшове в соше з миодем питньем) 3
В тигана с останалата от месото мазнина се налива медовината и веднага след това - прецеденият бульон от гъбите. Оставя се да се редуцира на котлона за около 10 минути, прибавя се сметаната и се разбърква, докато се сгъсти.
4
Свинско бонфиле с медовина (Полендвички виепшове в соше з миодем питньем) 4
Изпеченото месо се нарязва на филийки, които се подреждат в порционна чиния, заливат се със соса и отстрани се украсяват с розмарин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
Кирил се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Соленки с пипер
Didka Koprinkova коментира рецептата Палачинки
Didka Koprinkova коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: