Свинско с патладжани

Източник: Бон Апети
Дата: 20.06.2002
Свинско с патладжани
 
Необходими продукти:
2 с. л. червено десертно вино
2 с. л. соев сос
500 г свински бут
3 патладжана
3-4 стръка лук
1 ч. ч. пилешки бульон
1/2 ч. червено вино
3 с. л. соев сос
1 с. л. лютеница
1 с. л. оцет
1 ч. л. нишесте
1 ч. л. захар
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Свинско с патладжани
Месото се нарязва на филийки, след това на тънки ивички. Приготвя се марината от посочените продукти и месото се маринова за 30-40 минути.
2
Свинско с патладжани 2
Патладжаните се разрязват на две, посоляват се и се отцеждат от горчивия сок. Лукът се нарязва на диагонални парчета, а перата се запазват за украса.
3
Свинско с патладжани 3
Отцедените патладжани се нарязват на кубчета и се пържат в силно загрято олио за около 3 минути. След това се изваждат.
4
Свинско с патладжани 4
В същата мазнина няколко минути се пържат месото и лукът.
5
Свинско с патладжани 5
В подходящ съд се смесват бульонът, лютеницата, соевият сос, виното, оцетът, захарта и хубаво се разбъркват. Когато месото е готово, се прибавят патладжаните. Залива се със соса и се задушава 2-3 минути.
6
Свинско с патладжани 6
Ястието се сгъстява с разтворено във вино нишесте, поръсва се с нарязани пера лук, изсипва се в плато и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2014
За всеки случай сложих за маринатата половин чаша вино и три супени лъжици соев сос, както и после за соса. Получи се чудно :)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2014
Не мога да разбера кое е маринатата, щеше да е удачно да се посочи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: