Свинско с тиквички и нахут

Тиквена баедия по Славейков
Източник: Бон Апети
Дата: 24.05.2012
Свинско с тиквички и нахут
 
Необходими продукти:
600 г свинска плешка
400 г нахут от консерва
3 тиквички
3 глави лук
2 скилидки чесън
200 мл готварска сметана
1 дафинов лист
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. сух риган
1 лимон
30 мл зехтин
морска сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Свинско с тиквички и нахут

Месото се нарязва на кубчета и се сварява заедно със солта, магданоза и дафиновия лист. По време на варенето бульонът се отпенва и когато месото е готово, течността се прецежда.

 


2
Свинско с тиквички и нахут 2

Тиквичките се почистват от семките и се нарязват на кубчета.

 


3
Свинско с тиквички и нахут 3

Лукът се нарязва на ивички и се запържва в зехтина докато стане карамелен.

 


4
Свинско с тиквички и нахут 4

В  тенджера се слага месото, отгоре тиквичките, лукът, отцеденият нахут, риганът, чесънът, бульонът и сметаната и се оставя на котлона да се вари до готовност на месото. Подправя се със сол и черен пипер. Поднася се със резени лимон.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: