Свинско със сос от горчица

и гарнитура от леко карамелизирани целина и лук
Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско контрафиле
2 с. л. дижонска горчица
200 мл животинска сметана
80 мл бяло вино
30 мл зехтин
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
1 голяма глава целина
1 глава лук
2 скилидки чесън
сокът от 1 лимон
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Свинско със сос от горчица

Контрафилето се обезципява. Нарязва се на четири дебели пържоли.

 


2
Свинско със сос от горчица 2

Подправя се със сол и черен пипер и се запържва в зехтина до златисто от всички страни. Изважда се от съда и се прехвърля в тава. Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 8 минути. След това се оставя да почине.

 


3
Свинско със сос от горчица 3

В същия съд от пърженето се налива бялото вино и когато течността се редуцира, се прибавят горчицата и сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер и се отстранява от огъня. Сосът се подправя с наситнения магданоз и се съхранява на топло.

 


4
Свинско със сос от горчица 4

Целината се обелва и се нарязва на четири. После всяко парче се нарязва натънко. Лукът и чесънът се наситняват.

 

 


5
Свинско със сос от горчица 5

Трите зеленчука се запържват в маслото, докато се карамелизират. Слага се лимоновият сок и се овкусява със сол и черен пипер.

 

 


6
Свинско със сос от горчица 6

Месото се залива със соса и се поднася с гарнитурата.

 


Съвет: Не заменяйте животинската сметана с растителна, защото може да се пресече от киселината на виното.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2020
Приготвих само гарнитурата, която стана много приятна.
3.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2020
Моето месо също стана доста сухо. Предполагам, защото температурата на котлона при пърженето не беше достатъчно висока, и пържолите пуснаха много вода. Иначе рецептата е много хубава, и всички вкусове се допълват прекрасно.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2013
Страхотна рецепта! Препоръчвам я на всеки, който обича месце.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2014
Месот остна твърде сухо според мен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: