Свинско със зеленчици

Дата: 18.05.2014
Източник: Георги Енчев
ТИТЛА: Чирак
Свинско със зеленчици
 
Необходими продукти:
600 г свински бут
2 глави лук
1 стрък пресен лук
1/2 стрък пресен чесън
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 люта чушка
1 кг пресни картофи (дребни)
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. босилек
1/2 ч. л. розмарин
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. джоджен
150 мл бира (или вино)
50 мл зехтин
50 г масло
 

Начин на приготвяне:
1
Нарязвате месото на малки парченца и ги разпределяте в тавата за печене.
2
Нарязвате стария лук на колелца и го разстилате върху месото.

3
Нарежете наситно чушките, а зеления лук и чесъна - на ситни кубчета и ги поставете върху месото и лука.

4
Поръсете с подправките, зехтина и алкохола и разбъркайте. Оставете да престои в хладилника.
5
Докато месото престоява в хладилника обелете картофите и ги сварете, докато станат почти готови.
6
Сложете сварените картофи върху месото, а върху тях - краве масло. Пече се, докато месото стане готово.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2014
Получи се много добре
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта