Терин от пилешко със зеленчуци

Почти като руло “Стефани”, ама не съвсем
Източник: Бон Апети
Дата: 18.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за месото:
600 г пилешка пържола от бут (без кожа)
600 г пилешко филе
3 филии бял хляб
1 морков
150 г замразен грах
150 г царевица от консерва
2 печени червени чушки
1 връзка пресен лук
1 връзка копър
3 яйца
100 г кашкавал
сол на вкус
олио за намазване

за гарнитурата:
800 г пресни картофи
1 връзка леворда (див чесън)
1 лимон
80 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Терин от пилешко със зеленчуци
Месото се смила.
2
Терин от пилешко със зеленчуци 2
Хлябът се накисва във вода.
3
Терин от пилешко със зеленчуци 3
Лукът и копърът се наситняват, а чушките се нарязват на парченца.
4
Терин от пилешко със зеленчуци 4
Морковът се обелва, нарязва се на малки кубчета и се бланшира за 1-2 минути в кипяща, подсолена вода. Прибавя се и грахът, след по-малко от минута съдът се дърпа от огъня, зеленчуците се отцеждат и се поливат с леденостудена вода.
5
Терин от пилешко със зеленчуци 5
Пилешката кайма се смесва с отцедения хляб, лука, царевицата, копъра, моркова, граха, чушките, яйцата, посолява се и се разбърква добре.
6
Терин от пилешко със зеленчуци 6
Сместа се сипва във форма за терин, покрита с намокрена и намазнена хартия за печене, поръсва се с настъргания кашкавал, пече се около 40 минути на 190 градуса, изважда се и се оставя да почине 10 минути.
7
Терин от пилешко със зеленчуци 7
Картофите за гарнитурата се измиват и ако са по-големи, се нарязват на парчета.
Кората на лимона се настъргва и се заделя, а сокът се изцежда.
Към картофите се добавят маслото, сол и черен пипер на вкус и лимоновият сок и се пекат на 180 градуса за 45 минути, като периодично се разбъркват, за да се зачервят от всички страни.
8
Терин от пилешко със зеленчуци 8
Готовите картофи се поръсват с лимоновата кора.
9
Терин от пилешко със зеленчуци 9
Прибавя се наситнената леворда и се разбърква добре.
10
Терин от пилешко със зеленчуци 10
Теринът се нарязва и се поднася с картофената гарнитура.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2019
Приготвянето на този специалитет ме грабна с творческата страна на рецептата. Освен това е изискано и вкусно.
16.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2016
Моят стана малко воден, но иначе се хареса.
15.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2015
хареса ни
14.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2015
хареса ни
13.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2015
На 40-та минута прецених, че не е готов и вдигнах градусите- съответно се запали хартията. :-) Спазвайте инструкциите, за да не стане \"Пушен терин\" като моя :-) :-) :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



167 ДУШИ ОНЛАЙН
Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: