Зелен чийзкейк

Дата: 16.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
3 големи връзки магданоз
1/2 връзка джоджен
100 мл зехтин „Екстра върджин”
180 г брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
зехтин за намазване
за крема:
600 г крем сирене
250 г българско козе сирене
400 г заквасена сметана
1 лайм
100 г почистен спанак
 

Начин на приготвяне:
1
Зелен чийзкейкЛистата магданоз и джоджен се пасират със зехтина, докато се получи гъста, гладка смес.
2
Зелен чийзкейк 2Брашното се смесва със солта и бакпулвера. Яйцата се разбиват много добре с миксер и се смесват със сухите съставки.
3
Зелен чийзкейк 3Налива се и магданозеното пюре и се разбърква.
4
Зелен чийзкейк 4Тестото се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 2 часа.
5
Зелен чийзкейк 5Дъното на форма за торта с диаметър 26 см се покрива с пергаментова хартия, а стените й се намазват със зехтин.
6
Зелен чийзкейк 6Тестото се разстила във формата с помощта на намазнена лъжица.
7
Зелен чийзкейк 7Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна около 10 минути.
8
Зелен чийзкейк 8Кремът се приготвя като се смесват крем сиренето, заквасената сметана, настърганата кора и половината сок от лайма.
9
Зелен чийзкейк 9Разбива се закратко, добавят се козето сирене и наситненият спанак и се разбърква.
10
Зелен чийзкейк 10Краищата на готовия блат се изрязват внимателно.
11
Зелен чийзкейк 11Блатът се поставя в метален ринг и отгоре се изсипва кремът. Оставя се в хладилник, най-добре за 24 часа.
12
Зелен чийзкейк 12



Съвет:
Ако искате по-пикантен вкус, може да добавите чесън към крема.
По желание може да украсите чийзкейка с бейби спанак.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2019
Вкусно
7.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2016
Страхотно лесен и много вкусен кейк! Бързо се превърна в хит у дома! :)
6.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2015
Много вкусен!
5.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2014
А, ако козето сирене не е българско?!
4.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2014
С какво може да се замести спанакът (без лапад,киселец, коприва), но да остане в духа на рецептата?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Джулиана Георгиева Дичева се регистрира в сайта.
Станимира Г. Георгиева се регистрира в сайта.
ivka публикува рецептата Домашно приготвена пица
Красито Петрова се регистрира в сайта.
Мария публикува рецептата Ябълков сладкиш „Роза“
Megy Dobreva се регистрира в сайта.
Албена Тодорова публикува рецептата Бисквитена торта
Албена Тодорова публикува рецептата Кокосови бонбони
Кристина Димитрова публикува рецептата Хляб
Албена Тодорова публикува рецептата Плодова салата
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта