Свинско в сметанов сос

Бързо за приготвяне, с мек и приятен вкус, спокойно може да бъде поднесено на празнична вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 28.01.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свинско контрафиле
50 г бекон
1 глава лук
100 г кисели краставички
1 с. л. брашно
1 ч. ч. телешки бульон
100 г заквасена сметана
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Свинско в сметанов сос

Беконът се нарязва на дребни кубчета и се запържва до златисто в сгорещения  зехтин.


2
Свинско в сметанов сос 2

Добавят се лукът, нарязан наситно, и свинското – нарязано на жулиен. Пържи се на силен огън до златисто.

 


3
Свинско в сметанов сос 3

Сипва се брашното и се запържва. Налива се телешкият бульон.


4
Свинско в сметанов сос 4

Прибавя се киселата краставичка, нарязана на жулиен, и заквасената сметана. Готви се още няколко минути, овкусява се със сол и черен пипер и се сервира с нарязан наситно магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2021
Направих го с пилешко вместо свинско. Много вкусно се получи!
12.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2020
Много вкусно
11.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2019
Много вкусно се получи ястието.
10.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Вкусно
9.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Моето пилешко в сметанов сос.Поръсих с пресен лук.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: