Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле

Дата: 03.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кайма смес
2 малки картофа
2 яйца
1/4 връзка магданоз
1 с. л. бахар
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус
за соса:
3 ч. ч. пилешки бульон
2 ч. ч. животинска сметана
1 ч. л. дижонска горчица
сол и бял пипер на вкус
за гарнитурата:
500 г червено зеле
1 малка глава червено цвекло
1 зелена ябълка
1 глава червен лук
1/2 ч. ч. червено вино
1 ч. ч. телешки бульон
50 г краве масло
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус
зехтин за печене на цвеклото

Начин на приготвяне:
1
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле
Червеното цвекло се слага в алумуниево фолио, полива се с малко зехтин и се завива добре. Пече се за 1 час в загрята на 180 градуса фурна. 


2
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 2
В купа се смесват продуктите за кюфтета – каймата, яйцата, счуканите в хаванче бахар и черен пипер, настърганите на ситно ренде картофи, нарязаният наситно магданоз. Посолява се и се замесва.

 


3
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 3
От сместа се оформят кюфтета, леко се сплескват, поставят се в 2 тави с пергаментова хартия на дъното и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 40 минути.


4
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 4
Пилешкият бульон за соса се кипва, слагат се горчицата, сол, бял пипер и сметаната и се оставя да ври на слаб огън, докато се сгъсти – за около 30 минути.

 


5
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 5
Лукът за гарнитурата се нарязва на ивички и се запържва в маслото до златисто. Прибавя се обелената и нарязана на малки кубчета ябълка и се оставя и тя да се запържи.

 


6
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 6
Зелето се нарязва наситно и се прибавя към останалите продукти. След това се слага изпеченото и нарязано на кубчета червено цвекло. Когато се запържат, се налива червеното вино, прибавят се счуканият в хаванче ким, сол и черен пипер. 

 


7
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 7
Когато виното се изпари, се налива бульонът, похлупва се и гарнитурата къкри на слаб огън за около 40 минути.


8
Финландски кюфтета с гарнитура от червено зеле 8
Кюфтета се поднасят заляти със соса и отстрани се разпределя от червената гарнитура.


 


 


 


 


Съвет: Тъй като обикновено бульонът е солен, е добре сосът да се посоли накрая, след като го опитате. От тези продукти излизат 22-24 кюфтета.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта