Свинско върху зеле

Сочно и апетитно
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински котлета
1 малка глава зеле
1 глава лук
300 мл прясно мляко
1 с. л. брашно
1 с. л. краве масло
2 ч. л. ретро горчица
4 с. л. олио
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско върху зеле
Зелето се реже на филийки, които се подреждат в тава, намазват се с половината олио, посоляват се и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, до златисто – около 20 минути.
2
Свинско върху зеле 2
Лукът се обелва, наситнява се и се запържва в маслото, до златисто.
3
Свинско върху зеле 3
Сипва се брашното и също се запържва.
4
Свинско върху зеле 4
Малко по малко се налива млякото и се бърка, докато се получи гладък сос.
5
Свинско върху зеле 5
Добавя се горчицата и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
6
Свинско върху зеле 6
Свинските котлети се намазват с останалото олио и се готвят на грил тиган, от двете страни, до златисто. Подправят се със сол и черен пипер.
7
Свинско върху зеле 7
Изваждат се от съда и се овкусяват с червения пипер.
8
Свинско върху зеле 8
Зелето се нарязва наедро.
9
Свинско върху зеле 9
Полива се със соса и се пече около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Свинско върху зеле 10
Котлетите се подреждат върху зелето и ястието се пече още 10 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2021
Приятно и много вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2015
Получи се страхотно ястие, в комбинация с хубаво червено винце.Благодаря ви за идеята. Страхотни сте!
2.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2015
Стана хубаво, интересна рецепта, различен вкус :)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2015
Вие сте страхотни Толкова елементарна рецепта а такава Вкусотия че не бих я сподел с никого (само за мен)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: