Свинско задушено с маслинова паста

Поднасяме го с апетитна гарнитура от картофи
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г свински бут
2 глави лук
3 моркова
150 г пушени свински бузи
3 скилидки чесън
2 с. л. брашно
2 с. л. доматен концентрат
1 дафинов лист
100 мл червено вино
80 г маслинова паста
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
1,2 кг картофи
80 мл зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско задушено с маслинова паста
Свинските бузи се нарязват на кубчета и се запържват в сгорещен съд, до златисто. След това се изваждат.
2
Свинско задушено с маслинова паста 2
В същия съд, в отделилата се мазнина, се запържва нарязаното на едри кубчета месо и също се изважда.
3
Свинско задушено с маслинова паста 3
В съда се слагат лукът и морковите, нарязани на кубчета. Когато се позапържат, се прибавя чесънът и се разбърква хубаво, за да се запържи и той.
4
Свинско задушено с маслинова паста 4
Добавят се брашното и доматеният концентрат, и отново се разбърква.
5
Свинско задушено с маслинова паста 5
Сипва се виното и когато се изпари, се връщат месото и свинските бузи. Налива се вода, колкото да покрие продуктите и се овкусява с дафиновия лист, сол и черен пипер. Готви се на слаб огън, под капак, до готовност на месото – около 1 час и 40 минути. Към готовото ястие се прибавя маслиновата паста и се разбърква.
6
Свинско задушено с маслинова паста 6
Картофите за гарнитурата се сваряват, обелват се, намачкват се леко и се слагат в тава. Поливат се със зехтина, посоляват се и се пекат в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор, докато станат златисти. Свинското се поднася с печените картофи и по желание се украсява с пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2023
Много вкусно ястие.
6.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
Вкусно!
5.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2015
Изключително вкусна рецепта! Изпробвах я и с дивечово месо, като пропуснах само маслиновата паста. Резултатът беше отново превъзходен :) Благодаря ви, Лора и Стоян, за вдъхновението!
4.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2015
Много вкусно! Пробвайте!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2015
Изключително вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: