Такос с риба

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 27.03.2015
Такос с риба
 
Необходими продукти:
200 г царевично брашно
200 г пшенично брашно
170-200 мл вода
3-4 с. л. пречистено масло
2-3 с. л. олио (+ за пържене)
сол на вкус
250 г рибно филе
100 г бекон
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 жълта чушка
сол и черен пипер на вкус
кашкавал за поръсване
2 домата
1 авокадо
1-2 люти чушки
1/2 глава лук
6-7 стръка пресен кориандър
5-6 стръка пресен магданоз
сок от лайм на вкус



Начин на приготвяне:
1
Смесете двата вида брашно, солта, пречистеното масло, олиото и водата (колкото поеме) и ги омесете с помощта на блендер.
2
Оформете топчета от полученото тесто. Те се поставят между два листа фолио и се натискат с дъното на тенджера, за да се получат тортилите.
3
Почистете доматите от вътрешната мека част и ги нарежете. Смесете ги с накълцания лук в купа, като лукът предварително се отцежда от сока.
4
Добавете и нарязаните наситно люти чушки. Овкусява се със сол, сок от лайм и нарязани пресен кориандър и магданоз. Разбъркайте и прибавете нарязаното на кубчета авокадо.
5
Нарязаният бекон се задушава в тиган, заедно с трите чушки.
6
Овкусете рибата със сол и черен пипер и я запържете, но не докрай. Сложете от тази смес в средата на питките, загънете ги с помощта на фолио и ги изпържете до готовност.
7
Сервирайте рибните такос с гарнитурата и малко поръсен кашкавал. Готви се 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: