Таралеж

Рецепта от конкурса на "Кока-Кола"
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2008
Таралеж
 
Необходими продукти:
250 г кайма
2 яйца
1 домат
1 ч. ч. ориз
1 ч. л. сушен магданоз
1/2 ч. л. чеснова сол
1/2 ч. л. чубрица
морков, магданоз и кетчуп за декорация


Начин на приготвяне:
1
Таралеж
Половината от каймата се омесва с чубрицата, чесновата сол и сушения магданоз.
2
Таралеж 2
Яйцата се сваряват и се обелват, след което едно от тях се увива в каймата.
3
Таралеж 3
Оформя се муцунката на таралежа, като за очи и нос служат три зрънца черен пипер.
4
Таралеж 4
За бодли на таралежа служат клечки за зъби.
5
Таралеж 5
Изпича се в умерено загрята фурна и се слага върху подложка от сварен ориз в порционна чиния.
6
Таралеж 6
Доматът се почиства, разрязва се на половинки и едната от тях се нарязва на парченца, които се забождат на бодлите от клечки.
7
Таралеж 7
Около таралежа се слагат стръкчета магданоз, ивици морков и капки кетчуп.
8
Таралеж 8
Втората половинка домат се издълбава, поръсва се със зрънца сварен ориз и се слага върху второто сварено яйце, за да се получи гъбка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: