Тарт с домати и маслини

Пъстър и ароматен
Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4–6 кори на сач
350 г чери домати
800 г кисело мляко
200 г маслини „Каламата“ (без костилки)
200 г зелени маслини (без костилки)
100 мл студено пресован зехтин
2 скилидки чесън
4 стръка пресен лук
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тарт с домати и маслини
Киселото мляко се овкусява със сол и се отцежда в тензух за около 24 часа.
2
Тарт с домати и маслини 2
След това се смесва със стрития на паста чесън.
3
Тарт с домати и маслини 3
Доматите се запържват в 20 мл от зехтина и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Тарт с домати и маслини 4
Маслините се режат на две през средата.
5
Тарт с домати и маслини 5
Корите се мажат със зехтин и се редят една върху друга в тава, застлана с хартия за пече.
6
Тарт с домати и маслини 6
Отгоре се разпределя отцеденото мляко. Върху него се поръсват маслините, доматите и нарязаният пресен лук.
7
Тарт с домати и маслини 7
Полива се с останалия зехтин и се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Тарт с домати и маслини 8
Охлажда се леко и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2019
Венета, може да намалиш количеството на маслините по твой вкус.
2.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2018
Беше много вкусен . И на нас обаче ни дойде соленичък. Следва щият път смятам да поизкисна малко маслините .
1.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2018
Интересна рецепта. Но маслините стават много солен. Може ли да бъдат заменени с нещо друго?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



milenka коментира рецептата Паста с пилешко и доматен сос
milenka коментира рецептата Лесен плодов сладолед
Искра се регистрира в сайта.
Neycho Koev се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Банош
milenka сготви Банош
Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: