Тарт с кайсии и бадеми

Дата: 21.08.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
200 г краве масло (студено)
100 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
1 жълтък
1 щипка сол
за плънката:
6 кайсии (дребни)
2 яйца
150 г краве масло (на стайна температура)
150 г пудра захар
150 г филирани бадеми
40 г брашно
10 г бурбонска ванилова захар
30 мл ликьор „Амарето“
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с кайсии и бадемиБрашното се разбърква с пудрата захар и солта.
2
Тарт с кайсии и бадеми 2Добавя се нарязаното на кубчета масло.
3
Тарт с кайсии и бадеми 3Претрива се с ръце, така че да се получат трохи.
4
Тарт с кайсии и бадеми 4Прибавят се жълтъкът и малко студена вода (2 с. л.) и се замесва ронливо тесто.
5
Тарт с кайсии и бадеми 5Увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник поне за 30 минути.
6
Тарт с кайсии и бадеми 6Маслото за плънката се разбива със захарта и ваниловата захар. Добавят се ликьорът, яйцата, брашното и пак се разбива.
7
Тарт с кайсии и бадеми 7Бадемите се смилат.
8
Тарт с кайсии и бадеми 8Разбъркват се с крема.
9
Тарт с кайсии и бадеми 9Кайсиите се разполовяват, костилките се отстраняват.
10
Тарт с кайсии и бадеми 10Тестото се разточва и се поставя в правоъгълна форма за тарт, така че да покрива и стените. Прибира се в хладилник за 30 минути.
11
Тарт с кайсии и бадеми 11Върху охладеното тесто се изсипва бадемовият крем.
12
Тарт с кайсии и бадеми 12Отгоре се подреждат кайсиите и сладкишът се пече 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.



Съвет:
Може да се приготви и в кръгла форма за тарт.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2018
Рецептата не е точна! Плънката за тарта се оказва повече от необходимото и при печенето се разтича. При печене 55 мин. на 180 градуса тарта е недопечен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nina Todorova се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Булгур с гъби
Diana Trifonova се регистрира в сайта.
Венелина Хаджиева се регистрира в сайта.
Diana Radkova коментира рецептата Бърза лютеница с мед
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта