Тарт с ябълки

Дата: 04.03.2020
Източник: Бон Апети
Тарт с ябълки
 
Необходими продукти:
2 големи ябълки
2 щипки канела
за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло
120 г пудра захар
1 яйце
1 ванилия
за глазурата:
50 г краве масло
50 г кафява захар
20 мл бренди
сокът от 1/2 лимон
за заливката:
100 мл готварска сметана
50 г кафява захар
2 жълтъка
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с ябълки
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и заедно с останалите продукти за тестото се слагат в купа. С ръце или с помощта на кухненски робот се замесва меко тесто. Завива се с фолио и се оставя в хладилник да стегне за 30 минути.


2
Тарт с ябълки 2Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на тънки резени.
3
Тарт с ябълки 3Продуктите за глазурата се сипват в малък съд и се слагат на котлона да кипнат, след това се оттеглят от огъня.
4
Тарт с ябълки 4Тестото се изважда от хладилника и се разточва във формата на кръг между две парчета фолио. Прехвърля се в подходяща форма за печене с диаметър 25 см, като краищата му се изтеглят около 1 см нагоре по ръба на формата. Тестото се връща в хладилника за още 10 минути.
5
Тарт с ябълки 5Изважда се и парчетата ябълка се подреждат под формата на ветрило с леко застъпване, така, че да е покрито цялото тесто. Тестото, което е изтеглено по ръба на формата, леко се обръща навътре. Ябълките се намазват обилно с глазура и отгоре се поръсва с канела. Тартът се слага да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
6
Тарт с ябълки 6Прави се заливката, като продуктите за нея се разбиват се телена бъркалка. Когато тартът се извади от фурната, се залива със сместа и се връща, да се запече за още 10–15 минути. Тартът се консумира напълно изстинал.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2020
Докато взема апарата и..... не успях да го снимам цял:) много се хареса!
11.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2018
По принцип сладкишите с плодове не са ми от най-любимите, но тази рецепта успя да ме грабне. Става сравнително лесно и е много вкусно :) Препоръчвам!
10.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Не, Полина, не е необходимо.
9.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2016
Рецептата звучи страхотно! Въпросът ми е трябва ли да се пече предварително само тестото?
8.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2015
Йорданка, ние сложихме цялото количество смес за глазурата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Albena Miteva коментира рецептата Мусака с кайма и заливка
Зорница се регистрира в сайта.
Citygarden Nevena коментира рецептата Печена свинска плешка
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта