Телешка супа с топчета от грис

Ако някой път решите да замените класическото телешко варено с друга телешка супа, това е едно страхотно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2013
Телешка супа с топчета от грис
 
Необходими продукти:
400 г телешки шол
1 кубче телешки бульон
1 дафинов лист
1 връзка магданоз

за топчетата от грис:
120 г семолина (грис от твърда пшеница)
2 яйца
125 мл прясно мляко
80 г краве масло
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешка супа с топчета от грис

В тенджера се слагат нарязаното на тънки ивички месо, дафиновият лист, 2 литра студена вода и стритото кубче бульон. Месото се оставя да ври на тих огън, под капак, за 2 часа.

 


2
Телешка супа с топчета от грис 2

Млякото за топчетата се кипва заедно със сол, черен пипер, маслото и индийско орехче.

 


3
Телешка супа с топчета от грис 3

Малко по малко се прибавя семолината, бърка се, докато се сгъсти. Отстранява се от котлона и едно по едно  се прибавят яйцата. Разбърква се и се оформят топчета.

 

 


4
Телешка супа с топчета от грис 4

Бульонът от варенето на месото се прецежда през цедка и марля.

 


5
Телешка супа с топчета от грис 5

Връща се в тенджерата, кипва се и в него се пускат топчетата. Силата на огъня се намалява, за да не се разпаднат топчетата. Месото също се добавя в тенджерата. Остявя се за няколко минути на огъня.

 

 


6
Телешка супа с топчета от грис 6

Горещата супа се сервира с нарязан наситно магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: