Телешки рулца на скара

Малки, вкусни и красиви
Източник: Бон Апети
Дата: 24.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешки фланк стек
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1/2 морков
1/2 тиквичка
4 с. л. сос „Уорчестър“
2 скилидки чесън
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за соса:
100 мл балсамов оцет
2 с. л. кафява захар
2 с. л. краве масло
1/2 ч. л. сух лук
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки рулца на скара
Месото се нарязва на тънки ленти по дължина и ако е нужно, леко се начуква. Намазва се със сос „Уорчестър“.
2
Телешки рулца на скара 2
Тиквичката, морковът и чушките се режат на жулиен, а чесънът се наситнява. Овкусяват се със сол, черен пипер и олио.
3
Телешки рулца на скара 3
Върху всяко парче месо се слага от зеленчуците, предварително подредени като снопчета.
4
Телешки рулца на скара 4
Завиват се рула, овкусяват се със сол и черен пипер, и се намазват с олио.
5
Телешки рулца на скара 5
Сосът се приготвя като балсамовият оцет се загрява със захарта, солта и сухия лук, и се оставя да се редуцира.

6
Телешки рулца на скара 6
След това съдът се дърпа от огъня и се добавя маслото.
7
Телешки рулца на скара 7
Рулата се намазват с олио, овкусяват се със сол и черен пипер и се готвят за кратко, от всички страни, на сгорещена и предварително намазана скара.
8
Телешки рулца на скара 8
Малко преди да се махнат от огъня се намазват със соса и се оставят на скарата за около 10 секунди – да се глазират.



Съвет:
За да не се разваля формата на рулцата може да ги защипете с клечки за зъби.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: