Телешко „Орлов“

Апетитна идея за основно
Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешко бонфиле
250 г печурки
90 г краве масло
50 г солена сланина
30 г прошуто
120 мл вино „Мадейра“
20 мл зехтин
4 филийки бял хляб
1 глава лук шалот
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешко „Орлов“
Месото се почиства от ципите, овкусява се със сол и черен пипер и се намазва със зехтин. Запича се на сух, загрят тиган, докато стане златисто от всички страни, а в сърцевината си е все още сурово.
2
Телешко „Орлов“ 2
Изважда се от съда и с помощта на остър нож през около 2 см се правят дълбоки прорези.
3
Телешко „Орлов“ 3
Лукът, гъбите и прошутото се накълцват и се запържват в 30 г масло, докато течността, която пускат гъбите, се изпари. Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Телешко „Орлов“ 4
Прорезите в месото се пълнят със сместа с гъби, слага се и по парче сланина.
5
Телешко „Орлов“ 5
Пече се около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се оставя да почине.
6
Телешко „Орлов“ 6
С помощта на метален пръстен от филийките хляб се изрязват кръгове, които се пържат в 30 г масло. Овкусяват се с черен пипер.
7
Телешко „Орлов“ 7
Тавата от печенето се деглазира с виното и се оставя на умерен огън, докато сосът се редуцира.
8
Телешко „Орлов“ 8
Дърпа се от котлона и се прибавя останалото масло.
9
Телешко „Орлов“ 9
Месото се поднася върху канапе от хляб, полято със сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: