Пилешки крилца по корейски

Дата: 15.05.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
40 г пресен джинджифил
4 скилидки чесън
1/2 малка глава лук
80 мл светъл соев сос
3 с. л. кочуджан (люта паста от червени чушки)
3 с. л. захар
3 с. л. мед
2 с. л. сусамово олио
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки крилца по корейскиЧесънът се стрива на паста с малко сол, лукът се наситнява, а джинджифилът се обелва и се настъргва.
2
Пилешки крилца по корейски 2Разбъркват се, като се добавят сусамовото олио, захарта, соевият сос, медът и лютата паста.
3
Пилешки крилца по корейски 3Крилцата се разполовяват, т.нар. „щикове“ се отстраняват. Мариноват се в соса поне за 2 часа.
4
Пилешки крилца по корейски 4Изваждат се от маринатата и без да се подсушават се пекат на силен огън до тъмно кафяв цвят.
5
Пилешки крилца по корейски 5След това се потопяват отново в марината. Изваждат се и се пекат в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта