Телешко с оризови нудълс в тай сос

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2008
Телешко с оризови нудълс в тай сос
 
Необходими продукти:
300 г телешки шол
300 - 400 г оризови нудълс
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 стрък чесън
1 стрък лук
2-3 стръка пресен кориандър
1 кубче телешки бульон
1 ч. л. пресен джинджифил
1 ч. л. червено къри
соев сос на вкус
1 с. л. рибен сос
1 с. л. соев сос
1 с. л. мед
1 щипка бял пипер
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Телешко с оризови нудълс в тай сос
Месото се почиства от жилите, нарязва се на филии и се прорязва на места частично.
2
Телешко с оризови нудълс в тай сос 2
Слага се в купа и се маринова най-малко 20 минути в соев сос, рибен сос, сол, бял пипер и мед.
3
Телешко с оризови нудълс в тай сос 3
Оризовите нудълс се попарват с вряла вода, след което се отцеждат и се охлаждат в леденостудена вода.
4
Телешко с оризови нудълс в тай сос 4
Джинджифилът се настъргва, чесънът и лукът се нарязват наедро, а чушките – на парченца.
5
Телешко с оризови нудълс в тай сос 5
Маринованото месо се запича в намазнен оребрен тиган.
6
Телешко с оризови нудълс в тай сос 6
Чесънът и лукът се запържват в нагорещената в уок мазнина.
7
Телешко с оризови нудълс в тай сос 7
Слагат се джинджифилът и чушките и се пържат до златисто.
8
Телешко с оризови нудълс в тай сос 8
Стрива се кубчето бульон и се доливат 600 мл вряла вода.
9
Телешко с оризови нудълс в тай сос 9
Добавят се червеното къри и соевият сос и се разбърква.
10
Телешко с оризови нудълс в тай сос 10
Отцедените нудълс се слагат в порционна купичка, покриват се със зеленчуци и отгоре се слага от месото. Поднасят се с листа кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: