Телешко задушено по ирландски

Дата: 02.02.2016
Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Телешко задушено по ирландски
 
Необходими продукти:
450 г телешко месо
1 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 моркова
1 с. л. доматено пюре
1 ч. ч. телешки бульон
1 ч. ч. тъмна бира (по избор)
2 с. л. пресен магданоз
1 ч. л. мащерка
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
за чесновото картофено пюре:
1 кг червени картофи
1 кг червени картофи
4 скилидки чесън
4 скилидки чесън
2 с. л. краве масло
2 с. л. краве масло
1/4 ч. ч. прясно мляко
1/4 ч. ч. сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Обелете картофите за чесновото картофено пюре и ги нарежете на четири. Сложете ги в голяма тенджера, заедно с наситнения чесън. Залейте със студена вода и оставете да заври. Гответе, докато картофите омекнат (около 15-20 минути) и отцедете водата.
2
Смесете млякото и сметаната, добавете ги към картофите и ги намачкайте, докато се получи пюре.
3
Загрейте зехтина в голяма тенджера, на умерен огън.
4
Нарежете телешкото месо на средно големи кубчета, овкусете го със сол и черен пипер и го гответе в сгорещения зехтин от всички страни, докато покафенее - около 2-3 минути.
5
Добавете наситнените праз и чесън, нарязания лук и обелените и нарязани моркови. Гответе, докато зеленчуците омекнат (около 3-4 минути), като разбърквате. Сипете доматеното пюре, разбъркайте и гответе около 1 минута.
6
Налейте телешкия бульон и бирата. Добавете магданоза, мащерката и дафиновия лист. Овкусете със сол и черен пипер. Когато течността кипне, намалете температурата, похлупете съда и гответе, докато месото стане крехко - около 90 минути.
7
В купа смесете брашното и разтопеното масло и постепенно добавете сместа в тенджерата, като разбърквате. Добавете замразения грах и гответе около 1-2 минути, като разбърквате.



Съвет:
Сервирайте веднага с чесновото картофено пюре.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


296 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта