Свинско печено по шведски

С ябълки и джинджифил
Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка (цяло парче)
600 мл зеленчуков бульон
2 ябълки
1 глава лук
1 морков
2 стръка прясна салвия
2 стръка мащерка
2 с. л. царевично нишесте
2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Свинско печено по шведски
Солта се смесва с джинджифила, наситнената салвия и черния пипер. Месото се овкусява със сместа.
2
Свинско печено по шведски 2
Поставя се в тава, покрита с пергаментова хартия, и се пече 1 час в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор.
3
Свинско печено по шведски 3
Ябълките се почистват от семките и се нарязват на шайби. Лукът се нарязва на полумесеци, а морковът – на едри парчета.
4
Свинско печено по шведски 4
Мащерката и така подготвените плодове и зеленчуци се слагат в тавата при месото. Пече се 40 минути. След това температурата се увеличава на 190 градуса (с вентилатор) и се пече още 15 минути. Когато месото е готово, се изважда и се оставя да почине.
5
Свинско печено по шведски 5
Зеленуците от печенето се прехвърлят в подходящ съд, налива се бульонът, добавя се нишестето, разтворено в малко студена вода. Готви се, докато сосът се сгъсти.
6
Свинско печено по шведски 6
Месото се реже на тънко и се сервира върху соса със зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2019
Много апетитно!
3.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2016
Страхотна рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2016
Изглежда много вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Много вкусно се получава!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Мексиканска фритата
Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: