Телешко задушено с тъмна бира по ирландски

Гост: Джефри Кийтинг, посланик на Република Ирландия в България
Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2006
Телешко задушено с тъмна бира по ирландски
 
Необходими продукти:
1 кг телешко месо от плешка
300 г моркови
300-400 мл телешки бульон
250 мл тъмна бира
1 голяма глава лук (200 г)
5-6 с. л. олио
2-3 щипки мащерка
2 дафинови листа



Начин на приготвяне:
1
Телешко задушено с тъмна бира по ирландски
Месото се нарязва на малки парчета и се запържва в загрятото олио. След това се прехвърля в глинен гювеч.
2
Телешко задушено с тъмна бира по ирландски 2
Морковите се нарязват на жулиени, лукът – на полумесеци. Добавят се в гювеча и се заливат с 250 мл бира и с телешкия бульон.
3
Телешко задушено с тъмна бира по ирландски 3
Ястието се подправя с мащерка, сол и дафинов лист. Гювечът се поставя в студена фурна. Пече се около 2-3 часа при температура 160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: