Тиквички с бешамелов сос

Източник: Mariq Atanasova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.07.2018
Тиквички с бешамелов сос
 
Необходими продукти:
2-3 тиквички
500 мл прясно мляко
50 г кашкавал
40 г масло
1 връзка копър
2 с. л. брашно
2 с. л. галета
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се нарязват на колелца и се подреждат в тавичка намазана с масло.
2
Млякото се кипва. В съд се разтопява маслото и него се запържва маслото. Налива се млякото и се овкусява със сол и черен пипер на вкус. След около 3-4 минути се добавя настъргания кашкавал. Бърка се докато кашкавала се разтопи.
3
Тиквичките се заливат със соса, поръсват се с галета и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: