Тирамису с мед и горски плодове

Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2010
Тирамису с мед и горски плодове
 
Необходими продукти:
300 г „Маскарпоне”
3 жълтъка
3 с. л. мед
1 пакет бишкоти
300 г горски плодове (ягоди, малини, къпини или микс зам
1 лайм
1 пакетче ванилия
200 мл прясно мляко
плодове за украсата (ягоди, малини, капини)


Начин на приготвяне:
1
Тирамису с мед и горски плодове
Маскарпонето се смесва с жълтъците, меда, ванилията и настърганата лимонова кора, а за по-силен вкус може да се използва и сокът от лайма. Разбиват се до получаването на гладък крем.
2
Тирамису с мед и горски плодове 2
Добавят се почистените и измити плодове. Ако е нужно, ягодите се режат на половинки или четвъртинки. Кремът се разбърква внимателно.
3
Тирамису с мед и горски плодове 3
Бишкотите се топят изцяло в прясното мляко или само горната им част, която е със захар. Поставят се с по-кафеникавата част надолу и се редят плътно една до друга в тортена форма.
4
Тирамису с мед и горски плодове 4
Намазват се с плътен слой крем, отново се подрежда ред бишкоти, покрива се с останалия крем и се украсява с плодове. Сервира се, след като престои поне 1 час в хладилник.
 
 
Съвет:
Може да се добави ягодов или малинов топинг или една чаена лъжичка сладко за по-силен вкус.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2015
Ямм, вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: