Лесна и бърза бишкотена торта
Лора и Стоян
5. |
Изпрати
лично съобщение |
22.07.2016 Хубава рецепта ! Но нещо не ми се връзва наименованието на това пържено тесто с думата БАЙГНЕТИ...???
Това са така наречени бенета (байгнети) - думата \"бене\" (фр. ) означава \"тесто за пържене,което покрива дадена
хранителна субстанция (плод, зеленчук и т.н) пържена в силно сгорещена мазнина\"
Приготвя се от някакъв продукт (мозък, език, кренвирши, аншоа, цветно зеле, целина, праз, спанак и др.) нарязан на малки парченца,
пасиран в патафри (вид паста за паниране, приготвена от брашно, яйца и бира или вино) и изпържен в маслена баня. Повечето от продуктите се подлагат предваретелно на подходящо топлинно обработване.
???????????
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
02.03.2016 Кремът е малко трудоемък , но пък си заслужава да се опита, страхотен.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
02.03.2016 Невероятно вкусно, ммммннннн
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
10.02.2016 Изглежда доста вкусно ☺
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
08.02.2016 Леле сигурно е ужасно вкусно ! :)
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...