Тирамису

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Тирамису
 
Необходими продукти:
500 г сирене "Маскарпоне"
1 пакет бишкоти (200 г)
100 мл десертно червено вино (коняк)
4 яйца
1 ч. ч. кафе
7-8 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Тирамису
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта, докато цветът им избледнее. С дървена лъжица се прибавя сиренето и се смесва добре с разбитите жълтъци.
2
Тирамису 2
Белтъците се разбиват на сняг в отделна купа, след което се смесват с приготвения крем от жълтъци и сирене.
3
Тирамису 3
Кафето и конякът се смесват. В тях се напояват бишкотите, след което се подреждат в тава. Отгоре се намазват със слой от крема, слага се втори ред бишкоти и отново се покрива с крем.
4
Тирамису 4
Десертът се поръсва обилно с какао, покрива се с фолио и се оставя да се охлади 7-8 часа в хладилник.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2016
Страхотна торта! Вместо с какао, поръсих с настърган черен шоколад :)
4.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2014
Правилните съставки, но в неправилни количества: за 500 г \"Маскарпоне\" са нужни 6 яйца и 8 с.л. захар, както и 400 г. бишкоти! Алкохолът е марсала или амарето, но може да се замени и с ром (плодов, например касис).
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Вкусна е! Заслужава си!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте,днес приготвих тази рецепта и стана страхотно.Единственото, което бих корегирала е количеството на алкохола.Малко идва в повече.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Харесва ми.Ще се опитам да я приготвя.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: