Тирамису

Дата: 14.08.2018
Източник: Йолина
ТИТЛА: Експериментатор
ТирамисуТирамисуТирамису
 
Необходими продукти:
500 г маскарпоне
250 г бишкоти
120 г пудра захар
350 мл кафе еспресо
4 големи яйца
1 ванилия
какао за поръсване
вино "Марсала" за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци и жълтъците се разбиват с пудрата захар, докато се получи гладка смес. Добав се маскарпонето и се разбърква до получаването на гладък крем. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Прибавят се към крема и внимателно се разбърква с шпатула.
2
На дъното на стъклена тавичка се разстилат 2-3 с. л. от крема. ПОдреждат се бишкотите, поливат се с кафето на тънка струйка и се поръсват с вино "Марсала" или друго сладко вино. Отгоре се изсипва част от крема и хубаво се разпределя. Прави се втори ред от бишкоти, кафе, вино и крем и накрая се поръсва обилно с какао. Прибира се в хладилник за няколко часа и след това се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


StefkoDan публикува рецептата Тутманик без месене
Петя Петкова публикува рецептата Хляб по шопски
Спасов публикува рецептата Икономични мъфини
Aneli82 се регистрира в сайта.
Емилия коментира рецептата Френски багети
Емилия се регистрира в сайта.
Preslava Gancheva се регистрира в сайта.
MuritoBG коментира рецептата Хляб без месене със семена
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта