Тирамису

Дата: 14.08.2018
Източник: Йолина
ТИТЛА: Експериментатор
ТирамисуТирамисуТирамису
 
Необходими продукти:
500 г маскарпоне
250 г бишкоти
120 г пудра захар
350 мл кафе еспресо
4 големи яйца
1 ванилия
какао за поръсване
вино "Марсала" за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци и жълтъците се разбиват с пудрата захар, докато се получи гладка смес. Добав се маскарпонето и се разбърква до получаването на гладък крем. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Прибавят се към крема и внимателно се разбърква с шпатула.
2
На дъното на стъклена тавичка се разстилат 2-3 с. л. от крема. ПОдреждат се бишкотите, поливат се с кафето на тънка струйка и се поръсват с вино "Марсала" или друго сладко вино. Отгоре се изсипва част от крема и хубаво се разпределя. Прави се втори ред от бишкоти, кафе, вино и крем и накрая се поръсва обилно с какао. Прибира се в хладилник за няколко часа и след това се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта