Топъл сандвич с лук и сирена

Дата: 09.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 тортили
5 глави лук
1 стрък мащерка
150 мл бяло вино
240 г сирене „Гауда“ (на слайсове)
80 г сирене „Грюер“
краве масло за намазване
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Топъл сандвич с лук и сиренаЛукът се обелва, нарязва се на полумесеци и се задушава във виното, с малко сол.
2
Топъл сандвич с лук и сирена 2Когато течността се изпари, се оставя на слаб огън, докато стане карамелен. Подправя се с листенцата от мащерка и се дърпа от огъня.
3
Топъл сандвич с лук и сирена 3Сирената се нарязват на тънки парчета.
4
Топъл сандвич с лук и сирена 4Върху една тортила се поставят сирена, отгоре – лук, и отново сирена.
5
Топъл сандвич с лук и сирена 5Похлупва се с друга тортила и се притиска.
6
Топъл сандвич с лук и сирена 6Сандвичът се готви в намазан с масло съд с незалепващо покритие от двете страни до златисто.

7
Топъл сандвич с лук и сирена 7Изважда се и се реже на триъгълници.
8
Топъл сандвич с лук и сирена 8Така се приготвят всички сандвичи. По желание се сервират със сезонна салата.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Интересна рецепта за разнообрано хранене. Плънката може да варира.
2.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2015
Много вкусна рецепта! Лукът ми отне доста време докато се карамелизира, но резултата беше задоволителен. Направих и със запържени гъби в малко зехтин с чесън и мащерка, на същия принцип. Става доста по-бързо и също толкова вкусно! Чудесна идея.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2015
Много вкусна рецепта! Лукът ми отне доста време докато се карамелизира, но резултата беше задоволителен. Направих и със запържени гъби в малко зехтин с чесън и мащерка, на същия принцип. Става доста по-бързо и също толкова вкусно! Чудесна идея.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
Узунова се регистрира в сайта.
Svetoslav Dimitrov се регистрира в сайта.
radi296 се регистрира в сайта.
Валентина се регистрира в сайта.
Марина Андреева се регистрира в сайта.
Jane Mare сготви Мусака
Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта