Топъл сандвич с лук и сирена

Дата: 09.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 тортили
5 глави лук
1 стрък мащерка
150 мл бяло вино
240 г сирене „Гауда“ (на слайсове)
80 г сирене „Грюер“
краве масло за намазване
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Топъл сандвич с лук и сиренаЛукът се обелва, нарязва се на полумесеци и се задушава във виното, с малко сол.
2
Топъл сандвич с лук и сирена 2Когато течността се изпари, се оставя на слаб огън, докато стане карамелен. Подправя се с листенцата от мащерка и се дърпа от огъня.
3
Топъл сандвич с лук и сирена 3Сирената се нарязват на тънки парчета.
4
Топъл сандвич с лук и сирена 4Върху една тортила се поставят сирена, отгоре – лук, и отново сирена.
5
Топъл сандвич с лук и сирена 5Похлупва се с друга тортила и се притиска.
6
Топъл сандвич с лук и сирена 6Сандвичът се готви в намазан с масло съд с незалепващо покритие от двете страни до златисто.

7
Топъл сандвич с лук и сирена 7Изважда се и се реже на триъгълници.
8
Топъл сандвич с лук и сирена 8Така се приготвят всички сандвичи. По желание се сервират със сезонна салата.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Интересна рецепта за разнообрано хранене. Плънката може да варира.
2.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2015
Много вкусна рецепта! Лукът ми отне доста време докато се карамелизира, но резултата беше задоволителен. Направих и със запържени гъби в малко зехтин с чесън и мащерка, на същия принцип. Става доста по-бързо и също толкова вкусно! Чудесна идея.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2015
Много вкусна рецепта! Лукът ми отне доста време докато се карамелизира, но резултата беше задоволителен. Направих и със запържени гъби в малко зехтин с чесън и мащерка, на същия принцип. Става доста по-бързо и също толкова вкусно! Чудесна идея.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Даниела Грозденина се регистрира в сайта.
Elena Angelova се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Фалафели
Яндже сготви Брауни
Спасов коментира рецептата Лесен ябълков сладкиш
ani_borisowa коментира рецептата Дип от патладжани
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта