Топки от лимец с тиква и мед

Интересна идея за постен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г печена тиква
120 г обикновени бисквити
120 г лимец
100 г орехи (+ за овалване)
80 г стафиди
80 г захар
50 мл тъмен ром
3 с. л. мед
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Топки от лимец с тиква и мед
Лимецът се накисва във вода за 2 часа. След това се сварява и се отцежда.
2
Топки от лимец с тиква и мед 2
Стафидите се накисват в рома, докато набъбнат.
3
Топки от лимец с тиква и мед 3
Тиквата се пюрира с канелата и джинджифила, подслажда се със захарта и меда и се разбърква.
4
Топки от лимец с тиква и мед 4
Бисквитите се смилат, а орехите се накълцват.
5
Топки от лимец с тиква и мед 5
Отцеденият лимец се смесва с тиквеното пюре, стафидите и орехите. Малко по малко се прибавят смлените бисквити и се разбърква. Трябва да се получи гъста, но не лепкава смес.
6
Топки от лимец с тиква и мед 6
От нея се оформят топки, които се овалват в накълцани орехи.
7
Топки от лимец с тиква и мед 7
Съвет:
Грамажът на бисквитите варира, в зависимост от това колко водна е тиквата.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2020
Много вкусни
3.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2019
Вкусни!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2017
Много вкусни!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2017
Уникално вкусни,препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: