Торта „Банани“

Вкусна и ароматна торта
Източник: Мерлин
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.11.2015
Торта „Банани“
 
Необходими продукти:
2 готови блата за торта
3-4 банана
краве масло
4 пакетчета суха сметана
3 пакетчета желатин
1 есенция ванилия


Начин на приготвяне:
1
За да приготвите тортата ви е необходима форма за торта с подвижно дъно. Сложете блатовете във формата. Не е необходимо да ги слепвате с мармалад или сметана (но ако желаете може да го направите).
2
Нарежете бананите на колелца и ги запържете в масло, за да се омазнят. Не ги бъркайте енергично за да не се натрошат. Може и да ги карамелизирате.
3
Добавете ванилията и изсипете бананите, заедно с маслото върху блатовете във формата.
4
Оставете маслото да попие добре в блатовете, а бананите да изстинат.
5
Разбийте трите пакетчета сметана и добавете разтопеният на водна баня желатин.
6
Изсипете сместа върху бананите.
7
Сложете формата за торта в найлонов плик и я оставете във фризер за 20 минути - така желатинът се стяга по-бързо.

8
След това извадете тортата от формата и я сложете в подходяща чиния. Разбийте четвъртото пакетче сметана и намажете тортата. Декорирайте я по ваш вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: