Торта „Банани“

Дата: 28.11.2015
Източник: Мерлин
ТИТЛА: Чирак
Торта „Банани“
 
Необходими продукти:
2 готови блата за торта
3-4 банана
краве масло
4 пакетчета суха сметана
3 пакетчета желатин
1 есенция ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
За да приготвите тортата ви е необходима форма за торта с подвижно дъно. Сложете блатовете във формата. Не е необходимо да ги слепвате с мармалад или сметана (но ако желаете може да го направите).
2
Нарежете бананите на колелца и ги запържете в масло, за да се омазнят. Не ги бъркайте енергично за да не се натрошат. Може и да ги карамелизирате.
3
Добавете ванилията и изсипете бананите, заедно с маслото върху блатовете във формата.
4
Оставете маслото да попие добре в блатовете, а бананите да изстинат.
5
Разбийте трите пакетчета сметана и добавете разтопеният на водна баня желатин.
6
Изсипете сместа върху бананите.
7
Сложете формата за торта в найлонов плик и я оставете във фризер за 20 минути - така желатинът се стяга по-бързо.

8
След това извадете тортата от формата и я сложете в подходяща чиния. Разбийте четвъртото пакетче сметана и намажете тортата. Декорирайте я по ваш вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта