Торта "Бон Aпети" - 3

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г захар
500 мл сметана
200 мл сметана
200 г захар
350 г сварени кестени
600 мл вода
100 г нишесте
200 г захар
300 мл сметана
4 белтъка
100 г нишесте
200 г лешници
200 г пудра захар
5 яйца
30 г какао
100 г брашно
розички, листенца и др.
 

Начин на приготвяне:
1
Торта \Яйцата и захарта за блата се разбиват, прибавят се пресятото брашно и какаото и се разбърква добре. Получената хомогенна смес се сипва в намаслена кръгла форма и се пече във фурна 35-40 минути при температура 180 градуса.
2
Торта \Готовият блат се оставя да се охлади, след което с остър нож или конец се разрязва напречно на 3 по-тънки блата.
3
Торта \Белтъците за платката се разбиват с миксер на пяна, постепенно се добавя пудрата захар и разбиването продължава, докато станат на сняг.
4
Торта \Лешниците се смилат на трохи и се смесват с нишестето. На части се прибавят към белтъците, като се разбива с миксер на бавни обороти.
5
Торта \Сместа се разстила на тънък пласт върху намазана с олио плоча или тава и се пече във фурна на 220 градуса до златисто (15-20 минути). Изпечената платка се отделя от плочата, докато е още топла.
6
Торта \Водата и сметаната за крема се кипват в тенджера. Прибавя се разтвореното с малко вода нишесте и кремът се бърка, докато се сгъсти.
7
Торта \Захарта за плънката се сипва в загрят тиган и когато започне да потъмнява, в нея с бъркане се налива сметаната. Прибавят се сварените и обелени кестени, овалват се добре в карамела и се свалят от котлона.
8
Торта \На дъното на кръгла форма се слага един блат, а по стените й се подреждат парчета от платката. Блатът се покрива с карамелизираните кестени и върху тях се разпределя 1/3 от крема.
9
Торта \Отгоре се нареждат парчета от платката и се сипва още 1/3 от крема. Процедурата се повтаря, като последният ред платка се намазва с малко крем. Тортата се пече във фурна при температура 160 градуса, докато кремът се втвърди (40-50 минути).

10
Торта \След като се охлади добре, тортата се намазва с разбитата сметана и се украсява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта