Торта от царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2001
Торта от царевица
 
Необходими продукти:
150 г маргарин
2 яйца
300 г брашно
1 щипка сол
1 глава лук
2 домата
1 червена капия (стерилизирана)
2 ч. ч. царевица
1 ч. л. мащерка
2 яйца
4 с. л. краве масло (50 г)


Начин на приготвяне:
1
Торта от царевица
От посочените продукти се замесва меко и разтегливо тесто. Покрива се с влажна кърпа и се оставя да почине 30 минути. През това време се приготвя плънката.
2
Торта от царевица 2
В маслото за минута се запържва нарязаният наситно лук. Прибавят се капията (на малки кубчета) и доматите (обелени и нарязани надребно). Посолява се и се задушава около 10 минути, докато се сгъсти. Подправя се с мащерка.
3
Торта от царевица 3
Добавя се царевицата. Яйцата се разбиват в купа и се смесват със задушените зеленчуци. Тестото се разточва на не много дебела кора. Поставя се в намаслена тава, така че да покрие и стените. Надупчва се с вилица и се пече 10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
4
Торта от царевица 4
Когато тестото се зачерви леко, тавата се изважда, отгоре се разпределя плънката. Температурата се намалява до 180 градуса и тортата се пече, докато се получи твърда консистенция на плънката (около 30 минути). Разрязва се на триъгълни парчета и се сервира със салата от марули и краставици.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: