Торта от царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2001
Торта от царевица
 
Необходими продукти:
150 г маргарин
2 яйца
300 г брашно
1 щипка сол
1 глава лук
2 домата
1 червена капия (стерилизирана)
2 ч. ч. царевица
1 ч. л. мащерка
2 яйца
4 с. л. краве масло (50 г)



Начин на приготвяне:
1
Торта от царевица
От посочените продукти се замесва меко и разтегливо тесто. Покрива се с влажна кърпа и се оставя да почине 30 минути. През това време се приготвя плънката.
2
Торта от царевица 2
В маслото за минута се запържва нарязаният наситно лук. Прибавят се капията (на малки кубчета) и доматите (обелени и нарязани надребно). Посолява се и се задушава около 10 минути, докато се сгъсти. Подправя се с мащерка.
3
Торта от царевица 3
Добавя се царевицата. Яйцата се разбиват в купа и се смесват със задушените зеленчуци. Тестото се разточва на не много дебела кора. Поставя се в намаслена тава, така че да покрие и стените. Надупчва се с вилица и се пече 10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
4
Торта от царевица 4
Когато тестото се зачерви леко, тавата се изважда, отгоре се разпределя плънката. Температурата се намалява до 180 градуса и тортата се пече, докато се получи твърда консистенция на плънката (около 30 минути). Разрязва се на триъгълни парчета и се сервира със салата от марули и краставици.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: