Лучена торта

Източник: Бон Апети
Дата: 19.04.2001
Лучена торта
 
Необходими продукти:
300 г брашно
200 г краве масло
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
1/2 ч. ч. вода
1 кг лук
200 г кашкавал
250 г прясно мляко
200 г сметана
4 яйца
индийско орехче
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лучена торта
Брашното се пресява на плота за месене. По средата се прави кладенче и се поставят предварително разтопеното масло, сол и бакпулвер. Замесва се гладко тесто, като се добавя по малко вода. Отлежава, покрито с влажна кухненска кърпа.
2
Лучена торта 2
Лукьт се нарязва на кръгчета. Задушава се 5 минути в масло, оставя се да се охлади. Млякото се кипва. Яйцата се разбиват с тел и при непрекъсното бъркане в тях се налива горещото мляко. Добавят се настърган кашкавал, сметана, индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
3
Лучена торта 3
Разточва се кора с дебелина 1 см и се оформя според размера на тавата за печене. Тавата се намазва с малко мазнина, поставя се кората, върху нея - лучен пълнеж и се залива с млечната заливка.
4
Лучена торта 4
Пече се 5 минути в предварително загрята на пьлна мощ фурна, като тавата се поставя на най-ниското ниво. След това температурата се намалява до 180 градуса и тавата се поставя в средата на фурната. Пече се 45-50 минути, до златисто.
5
Лучена торта 5
Изпечената торта се разрязва на триъгълни парчета и се сервира. Подходящо е да се консумира с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: