Торта с бира и бял крем

Дата: 04.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
1 1/4 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. ч. захар
2 яйца
1 ч. ч. тъмна ирландска бира
170 г краве масло
3/4 ч. ч. натурално какао
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ванилия
за крема:
3 ч. ч. пудра захар
300 г краве масло
3 с. л. ирландски крем ликьор
за глазурата:
100 г млечен шоколад
оранжева зелена сладкарска боя на прах

Начин на приготвяне:
1
Торта с бира и бял крем
В касерола се разтопява маслото, прибавя се какаото, разбърква се и се налива бирата. Дърпа се от котлона и се оставя да се охлади.

 


2
Торта с бира и бял крем 2
В купа се смесват захарта, брашното, ванилията и содата. Налива се сместа от масло, какао и бира и се разбива с миксер. Прибавят се яйцата и отново се разбива до получаване на хомогенна смес.

 


3
Торта с бира и бял крем 3
Сместа за блата се разпределя в силиконова форма за печене или в обикновена, покрита с пергаментова хартия. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40–45 минути. Оставя се да се охлади и се разрязва надве.

 


4
Торта с бира и бял крем 4
Маслото за крема (оставено на стайна температура) се смесва с пудрата захар и се разбиват с миксер до пухкава маса, не трябва да има бучки. Добавя се ликьорът и пак се разбива.

 


5
Торта с бира и бял крем 5
Върху единия блат се размазва 1/3 от крема. След това се слага другият блат и той се намазва със 1/3 от крема. Зафилва се с останалия крем.

 


6
Торта с бира и бял крем 6
Останалият крем се разделя на три – едната част се оставя бяла, а другите две се боядисват в оранжево и зелено.

 


7
Торта с бира и бял крем 7
С помощта на пош се оформят ризички върху тортата.

 


8
Торта с бира и бял крем 8
Оставя се в хладилник да стегне, след това се изважда от и се рисува с разтопения на водна баня млечен шоколад. Отново се оставя да стегне.

 


9
Торта с бира и бял крем 9
После се нарязва и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2015
Ето я моята :) Много вкусна :)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2014
Тортата е тежка, но много вкусна. Аз добавих и малко натрошени бадеми, които чудесно допълниха тортата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


262 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта