Тортено трио от бирени палачинки

Лора и Стоян готвят с Емил Марчев от с. Бряговица, Горнооряховско
Източник: Бон Апети
Дата: 26.10.2011
Тортено трио от бирени палачинки
 
Необходими продукти:
за бирените палачинки:
200 г брашно
300 мл бира
250 г сирене
6 яйца
100 мл олио
1 щипка сол
олио за пържене

за гъбената плънка:
500 г пресни гъби
100 г микс мариновани гъби (пачи крак, челядинки, маната
1 глава лук
2 скилидни чесън
100 мл коняк
1–2 стръка мащерка
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за плънката с бекон:
100 г бекон
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
150 мл готварска сметана
1 щипка естрагон
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за плънка с броколи:
1/2 глава броколи
1 с. л. кедрови ядки
2–3 сушени домата
150 г козе сирене
100 мл пилешки бульон
зехтин за пържене
за гарниране:
заквасена сметана
естрагон за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тортено трио от бирени палачинки

Олиото и яйцата се слагат в купа и се разбиват с телена бъркалка. Добавя се брашното и отново се разбърква до хомогенизиране. Налива се бирата и отново се бърка.

 


2
Тортено трио от бирени палачинки 2

Слага се настърганото на ситно ренде сирене и солта. Отново се бърка с телена бъркалка. Тиган се намазнява с олио и в него се пържат палачинките.


3
Тортено трио от бирени палачинки 3

Лукът и чесънът за гъбената плънка се нарязват наситно и се запържват в зехтина. Пресните гъби се нарязват, като пънчетата се отстраняват. Маринованите гъби се отцеждат от течността и също се нарязват. Добавят се в тигана заедно с пресните.


4
Тортено трио от бирени палачинки 4

Когато течността се изпари, се налива коняка и се фламбира. Прибавят се мащерката, сол и черен пипер. Когато огънят угасне, плънката е готова.


5
Тортено трио от бирени палачинки 5

Беконът и лукът се нарязват на малки кубчета. Запържват се в сгорещения зехтин, заедно с чесъна.


6
Тортено трио от бирени палачинки 6

Налива се сметаната, овкусява се с естрагона, сол и черен пипер.


7
Тортено трио от бирени палачинки 7

Броколите се бланшират и след това се нарязват наситно.


8
Тортено трио от бирени палачинки 8

Кедровите ядки се запържват в зехтина, за да имат по-интезивен вкус. Добавят се сушените домати, нарязани наситно.


9
Тортено трио от бирени палачинки 9

Сиренето се нарязва на кубчета и се прибавя, заедно с броколито.


10
Тортено трио от бирени палачинки 10

Налива се пилешкият бульон. Когато сиренето се разтопи, плънката е готова.


11
Тортено трио от бирени палачинки 11

Палачинките се изразват с купичка на еднакви кръгчета.


12
Тортено трио от бирени палачинки 12

Редят се на четири пласта с различните плънки. Накрая се намазват със заквасена сметана и се поръсват с естрагон.


 


Съвети:

Използвайте и изрезките от палачинките, за да оползотворите всичко.

Може да си направите една голяма торта.

Ако искате може да редите тортите с различни плънки, а не както нас – всяка торта с еднаква плънка.



Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
Вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
изглежда вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: