Лефсе

Норвежки картофен хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2011
Лефсе
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1/2 ч. ч. брашно
1/4 ч. ч. краве масло
1/2 ч. ч. животинска сметана
2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лефсе

Картофите се обелват, нарязват се на еднакви по големина парчета и се сваряват. Докато са още топли се намачкват с преса.


2
Лефсе  2

Към тях се добавя маслото, нарязано на кубчета, и се бърка докато се разтопи. Сместа се оставя да изстине, най-добре за 1 нощ.


3
Лефсе  3

След това се разбърква отново, за да няма бучки, и към нея се прибавят останалите продукти.


4
Лефсе  4

Замесва се тесто, като ако е необходимо, се добавя още брашно.


5
Лефсе  5

Тестото се разделя на 18 еднакви топки, с големина на като тези за хамбургер. Разточват се с дебелината на палачинка.


6
Лефсе  6

Пекат се от двете страни върху нагорещена плоча или тиган докато се получат петънца със златисто кафяв цвят, за около 30 секунди.


 


Съвет: Могат да се намажат с масло и да се поднесат с плънка от сирена, месо или някакво сладко.



 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: