Тревненски зелник

Дата: 29.12.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1 глава лук
1 средноголяма кисела зелка
1/2 стрък праз лук
1/2 ч. ч. ориз
1 к. ч. олио
1 ч. л. червен пипер
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тревненски зелникОризът се сварява. Празът и кромидът се нарязват наситно и се запържват в нагорещено олио. Зелето също се нарязва наситно и се прибавя към лука. Оставя се да се задуши.
2
Тревненски зелник 2След като зелето омекне, се поръсва червеният пипер. Накрая се сипва свареният ориз.
3
Тревненски зелник 3Дъното на тава за печене се намазнява и се покрива със 7-8 кори. Отгоре се полива малко олио и се разпределя равномерно половината от плънката.
4
Тревненски зелник 4Слагат се още 7-8 кори и се покриват с останалата част от плънката. Накрая се разпределят останалите кори. Полива се с олио и се пече около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Преслава Балчева се регистрира в сайта.
Даниел Попов се регистрира в сайта.
Anelia Cenkova се регистрира в сайта.
ilovacat коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
ilovacat се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Чийзкейк брауни
Петър Райков се регистрира в сайта.
Kricia се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Зеленчукова супа 322
Таня Стоянова се регистрира в сайта.
Сашка Димова се регистрира в сайта.
Natalia Miteva се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Табуле
Анна сготви Табуле
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта