Целинова супа с кашкавал

Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2005
Целинова супа с кашкавал
 
Необходими продукти:
200 мл прясно мляко
150 г кашкавал
3 картофа (500 г)
1-2 глави целина (500 г)
1 стрък праз
4 стръка копър
2 резена лимонова кора
1 клонка салвия
4 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Целинова супа с кашкавал
Празът и целината се нарязват наситно. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета.
2
Целинова супа с кашкавал 2
Олиото се загрява и нарязаните праз и целина се задушават 5 минути под капак. След това се добавят картофите, поръсва се с брашно, разбърква се и се залива с 1 1/2 литра вряла вода. Посолява се и се вари 20-25 минути.
3
Целинова супа с кашкавал 3
Стръковете копър и салвията се връзват с конец и се поставят в сварените зеленчуци, като конецът остава извън тенджерата. Добавя се лимоновата кора и ври още 5 минути.
4
Целинова супа с кашкавал 4
Кашкавалът се настъргва в тенджерка, налива се прясното мляко и се загрява на тих огън, докато кашкавалът се разтопи.
5
Целинова супа с кашкавал 5
Копърът и салвията се изваждат от супата и в нея се налива разтопеният кашкавал. Листата на салвията се запържват за кратко в тенджерка с предварително загрято олио.
6
Целинова супа с кашкавал 6
Супата се налива в купички или в дълбоки чинии. Порциите се украсяват със запържени листа салвия, поръсват се с червен пипер и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: