Целувчен сладкиш с бадеми и плодове

Дата: 26.04.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
150 г захар
100 г краве масло (със стайна температура)
10 г бурбонска ванилова захар
160 мл прясно мляко
4 жълтъка
1 1/4 ч. л. бакпулвер
за меренга:
200 г филирани бадеми
4 белтъка
200 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
1/4 ч. л. кремотартар
1 щипка сол
за крема:
400 г ягоди (+ за гарниране)
500 мл животинска сметана
200 г заквасена сметана
50 г захар
1 консерва ананас на кубчета (800 г)

Начин на приготвяне:
1
Целувчен сладкиш с бадеми и плодовеМаслото се разбива със захарта и ваниловата захар.
2
Целувчен сладкиш с бадеми и плодове 2Добавят се жълтъците и отново се разбива.
3
Целувчен сладкиш с бадеми и плодове 3Брашното се смесва с бакпулвера. Половината от сухата смес се сипва при яйчената и се разбърква.
4
Целувчен сладкиш с бадеми и плодове 4Налива се млякото и пак се разбърква. Накрая се сипва и останалата суха смес. Разбърква се, до хомогенизиране.
5
Целувчен сладкиш с бадеми и плодове 5Тестото се разпределя в 2 тави, покрити с хартия за печене.
6
Целувчен сладкиш с бадеми и плодове 6Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и кремотартара. Малко по малко, при постоянно разбиване, се прибавят пудрата захар и ваниловата захар.
7
Целувчен сладкиш с бадеми и плодове 7Меренгът се разпределя върху кексовото тесто в двете тави. Поръсва се с филирани бадеми.
8
Целувчен сладкиш с бадеми и плодове 8Пекат се 25–30 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.
9
Целувчен сладкиш с бадеми и плодове 9Сметаната се разбива със захарта. Разбърква се със заквасената сметана.
10
Целувчен сладкиш с бадеми и плодове 10Ягодите се режат на кубета, ананасът се отцежда. Плодовете се разбъркват със сметаната.
11
Целувчен сладкиш с бадеми и плодове 11Единият блат се изважда от тавата. Намазва се с крема и се поставя другият блат с меренга надолу.
12
Целувчен сладкиш с бадеми и плодове 12Гарнира се с пудра захар и нарязани ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2018
Не, Биляна, принципно няма заместител. Кремотартарът действа като стабилизатор на белтъците и те запазват в по- голяма степен формата си по време на печене. Някои готвачи го заменят с бакпулвер. Може да го пропуснеш.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2018
Кремотартарът може ли да се замени с нещо друго?
1.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2018
Същия сладкиш правих в неделя като торта.Имам рецептата от една рускиня с име Небесньий торт. Много вкусна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта