Шарлота с плодов мус

Красиво сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бишкотите:
100 г пудра захар
70 г захар
70 г брашно
3 яйца
1 щипка сол

за ягодовия мус:
200 г ягоди
100 мл животинска сметана
2 с. л. захар
1/2 ч. л. желатин

за боровинковия мус:
200 г замразени боровинки
100 мл животинска сметана
2 с. л. захар
1/2 ч. л. желатин

за гарниране:
200 г пресни боровинки
200 г пресни ягоди
сметана



Начин на приготвяне:
1
Шарлота с плодов мус
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол, прибавя се пудрата захар и се разбива, докато се разтвори.
2
Шарлота с плодов мус 2
Жълтъците се разбиват с кристалната захар, докато побелеят.
3
Шарлота с плодов мус 3
Белтъците се прибавят към жълтъците на няколко пъти. Разбърква се внимателно.
4
Шарлота с плодов мус 4
Поръсва се брашното с помощта на цедка. Разбърква се внимателно и се прехвърля в пош. Върху силиконов килим се оформят 24 бишкоти и 4 кръгли бисквити за основа, с диаметър от около 6 см.
5
Шарлота с плодов мус 5
Поръсват се с пудра захар. Пекат се 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
6
Шарлота с плодов мус 6
Ягодите се пасират и се прецеждат.
7
Шарлота с плодов мус 7
Желатинът се накисва в 2–3 с. л. студена вода. След като набъбне, се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна. Налива се към ягодите и се разбърква.
8
Шарлота с плодов мус 8
Сметаната се разбива на сняг със захарта. Прибавя се към ягодите и се разбърква внимателно.
9
Шарлота с плодов мус 9
По същия начин се приготвя и боровинковият мус.
10
Шарлота с плодов мус 10
Основите (бисквитите) се слагат в рингове, а бишкотите се подреждат прави по стените.
11
Шарлота с плодов мус 11
В средата се разпределя мусът от ягоди. Прибират се в хладилник, за да стегне желатинът. Боровинковият мус се разпределя върху стегналия ягодов мус. Прибира се в хладилник, за да стегне.
12
Шарлота с плодов мус 12
Малките шарлоти се гарнират с пресни ягоди и боровинки, а по желание – и с разбита сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: