Ягодови тарталети

Дата: 17.04.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
260 г брашно
200 г краве масло (меко)
90 г пудра захар
1 яйце
1 щипка сол
кората от 1 лимон
за ягодите:
750 г ягоди
160 г захар
30 мл портокалов ликьор
2 с. л. сок от лимон
2 с. л. царевично нишесте
за гарниране:
200 мл животинска сметана
100 г заквасена сметана
10 г бурбонска ванилова захар
2 с. л. захар

Начин на приготвяне:
1
Ягодови тарталети Маслото и захарта се разбиват с миксер до побеляване.
2
Ягодови тарталети  2Добавят се яйцето, настърганата лимонова кора и солта, и отново се разбива.
3
Ягодови тарталети  3Сипва се брашното и се разбърква с шпатула.
4
Ягодови тарталети  4Тестото се увива във фолио и се прибира в хладилник да стегне (за около 1 час).
5
Ягодови тарталети  5След това се разточва на тънка кора върху набрашнен плот.
6
Ягодови тарталети  6С разточената тесто се покриват дъното и стените на форми за тарталети (с подвижно дъно).
7
Ягодови тарталети  7Покриват се с листчета пергаментова хартия и се поръсват със сол (за тежест).
8
Ягодови тарталети  8Пекат се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което хартията със солта се махат и основите се допичат до златисто. Охлаждат се.
9
Ягодови тарталети  9Ягодите се режат на кубчета и се готвят около 15 минути, заедно със захарта, ликьора и лимоновия сок. Нишестето се разтваря в 50 мл студена вода и се налива към ягодите, бърка се, докато сместа се сгъсти – поне 1–2 минути.
10
Ягодови тарталети  10Ягодовата смес се разпределя върху основите. Охлаждат се.
11
Ягодови тарталети  11Животинската сметана се разбива със захарта, докато стане на сняг. Заквасената сметана се разбърква, за да няма бучици, прибавя се и ваниловата захар. Двата вида сметана се смесват.
12
Ягодови тарталети  12Охладените тарталети се гарнират със сметаната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Tinna сготви Фламкухен
Лилия се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Кюфтета от просо
Антония коментира рецептата Дип от леща и чушки
Антония коментира рецептата Гюзлеме
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта