Морковени сладки

Симпатични и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г моркови
250 г пълнозърнесто брашно
140 г кафява захар
60 г орехи
10 г бурбонска ванилова захар
10 г бакпулвер
120 мл зехтин
1 яйце
2 с. л. захаросани портокалови корички
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. сол

за крема:
350 г крем сирене
120 г пудра захар
10 г ванилова захар
30 мл бренди



Начин на приготвяне:
1
Морковени сладки
Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде.
2
Морковени сладки 2
В купа се смесват захарта, зехтинът, ваниловата захар, брашното, бакпулверът, канелата, солта и яйцето.
3
Морковени сладки 3
Прибавят се морковите и накълцаните портокалови корички. Разбърква се добре.
4
Морковени сладки 4
От полученото тесто в две тави с незалепващо покритие се оформят бисквити.
5
Морковени сладки 5
Поръсват се с накълцани орехи и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – за 12 –13 минути. Охлаждат се.
6
Морковени сладки 6
Крем сиренето се разбива със захарта и ваниловата захар. Добавя се и брендито.
7
Морковени сладки 7
Сладките се мажат с крема и се слепват.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2020
Много вкусни, лесни за приготвяне и подходящи за всякакви поводи.
4.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2020
Забравих най-важното, станаха ми любими. Ето и снимка. Препоръчвам и крамбъл с круши от този сайт.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2020
Много меки сладки, с приятен вкус. Препоръчвам ги. На мен ми остана от крема, тоест крема според мен е за по-голяма доза сладки. Определено ще повторя пак. Аз ги напрвих по-големички кръгчетата и станаха 22 сладки/слепени/.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2020
Много приятно се получиха. Все повече започвам да харесвам сладки/сладкиши с моркови.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2018
Страхотно свежи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: