Крем карамел с портокалова кора

Дата: 18.04.2018
ТИТЛА: Готвач
Крем карамел с портокалова кораКрем карамел с портокалова кора
 
Необходими продукти:
750 мл прясно мляко
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ванилия
настъргана портокалова кора
за карамела:
200 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта и към тях се прибавят прясното мляко, ванилията и настъргана портокалова кора. Разбърква се добре.

2
Захарта за карамела се сипва в малка касерола и се слага на котлона, да се стопи, до получаване на карамел.
3
В метални купички се слага по малко от карамела и отгоре се сипва от яйчената смес.
4
Купичките се слагат в тава, която се пълни с вода. Слагат се във фурната на 150 градуса за около час. На всеки 20 минути се долива малко студена вода в тавата. По този начин се предотвратява водата в тавата да кипне.
5
Готовият крем карамел се изважда от фурната и се оставя да изстине. Поднася се, като се извади от купичките и се сервира в чинийка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Rumiana Krilova коментира рецептата Трицветна торта
Rumiana Krilova се регистрира в сайта.
skisova коментира рецептата Кюфтета от риба
Stoyka Todorova се регистрира в сайта.
Румяна живкова се регистрира в сайта.
Alex Dimitrov се регистрира в сайта.
Едуард се регистрира в сайта.
Siren Charms се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта