Цитрусов десерт

Дата: 14.11.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 мл сладко десертно червено вино
3 с. л. нишесте
4 грейпфрута (малки)
400 г заквасена сметана
4 портокала
1 лимон
250 г захар
1 ч. л. канела
за бисквитите:
80 г краве масло
150 г брашно
50 г захар
канела за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Цитрусов десерт Всички цитруси се обелват и се филетират. Сокът, който се отделя, при рязането и филетирането, се събира. Изстисква се и вътрешността и каквото е останало по корите – трябва да се съберат около 200 мл сок.
2
Цитрусов десерт  2Виното се загрява със захарта, канелата и сока от плодовете на слаб огън, докато се уплътни – около 20 минути.
3
Цитрусов десерт  3Брашното, маслото и захарта за бисквитите са смесват в купа. Прибавят се 2 с. л. студена вода, претрива се с ръце и тестото се оформя на топка. Слага се в хладилник за 10–15 минути и след това се разточва върху набрашнен плот.
4
Цитрусов десерт  4Нарязва се на 16 ленти, като продълговати бисквити, които се поставят в тава върху силиконов килим. Поръсват се с канела и се пекат на 200 градуса с вентилатор за 10 минути. Ако при разточване тестото омекне, преди да изпечете, сложете за кратко в хладилника.
5
Цитрусов десерт  5Заквасената сметана се разбива. Нишестето се разтварят в 100 мл студена вода и се разбърква, за да няма бучки. Прибавя се към редуцирания сос и се готви, докато се сгъсти – около 3 минути. Дърпа се от огъня и се слагат плодовете.
6
Цитрусов десерт  6В чаши или купи за сервиране се разпределя сметаната, отгоре - охладената плодова смес, накрая се забождат по няколко бисквити.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2013
текстурата е невероятна а ароматите страхотни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта