Ванилов пай

Сериозен конкурент на тортите и на вид, и на вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
150 г краве масло
70 г захар
кората от 1 лимон

за крема:
200 г захар „Мусковадо“
500 мл прясно мляко
2 жълтъка
4 с. л. брашно
1 шушулка ванилия
50 г краве масло

за меренга:
2 белтъка
60 г захар


Начин на приготвяне:
1
Ванилов пай
Брашното се размесва със студеното масло, докато се образуват фини трохи.
2
Ванилов пай 2
След това се прибавя лимоновата кора и захарта. Трохите се съединяват, така че да се получи тестена топка, която се увива във фолио за свежо съхранение и се оставя да стегне в хладилник за 10 минути.
3
Ванилов пай 3
След това се разточва между два листа пергаментова хартия, прехвърля се във форма за тарт и се надупчва с вилица.
4
Ванилов пай 4
След това тестото се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор, докато стане златисто – 20 минути. Изважда се от фурната и се охлажда.
5
Ванилов пай 5
400 мл от млякото за крема и захарта се загряват заедно с разрязаната на две по дължина шушулка ванилия и семенцата й. След това се отстранява.
6
Ванилов пай 6
В купа се смесват жълтъците, брашното и останалото мляко, разбъркват се, за да няма бучки.
7
Ванилов пай 7
Малко по малко към тях се налива горещата млечна смес. Когато температурите се уеднаквят, сместа се връща на котлона.
8
Ванилов пай 8
Бърка се на умерен огън, докато се образува гъст крем. Охлажда се леко и се прибавя маслото.
9
Ванилов пай 9
Кремът се излива върху тестото и се оставя в хладилник да стегне за около 2–3 часа.
10
Ванилов пай 10
Белтъците и захарта за меренга се разбиват на пяна. Слагат се на водна баня и се разабиват с миксер, докато станат на сняг.
11
Ванилов пай 11
Паят се покрива с меренга, като се правят декоративни шарки. След това се карамелизира с горелка.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2016
Много вкусен и интересен!
6.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2013
Бързо, лесно и мнооого вкусно!
5.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2013
Изключително вкусен сладкиш! Който го направи няма да съжалява.
4.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2013
Ми, ако се използва грил програма на фурната, паят се поставя на най-горната степен на фурната, а градусите са 240.
3.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2013
Благодаря, незнам обаче дали имам грил ... А градуси?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



154 ДУШИ ОНЛАЙН
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
milenka коментира рецептата Руло с череши и маскарпоне
milanova1234 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: