Сладкиш с круши и маскарпоне

Истинско удоволствие за сетивата с балансиран вкус и хрупкави кедрови ядки
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 големи круши
20 г кедрови ядки
60 мл балсамов оцет
50 г захар
30 г краве масло

за тестото:
170 г захар
250 г брашно
5 яйца
1 ванилия
10 г бакпулвер
160 г краве масло
кората от 1 портокал

за крема:
500 г сирене "Маскарпоне"
100 г захар
сокът от 1 портокал


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш с круши и маскарпоне
Крушите се белят се и се режат на лодки. След това се запържват в маслото, налива се балсамов оцет, щом се изпари леко, се слага захарта. Когато сосът се редуцира добре, крушите се изваждат заедно със сока в друг съд, за да се охладят.
2
Сладкиш с круши и маскарпоне 2
Яйцата се смесват със захарта и ванилията и се разбиват до побеляване с миксер. Прибавя се кората от портокала, разтопеното масло, бакпулверът и брашното. Разбърква се със силиконова бъркалка.
3
Сладкиш с круши и маскарпоне 3
Тестото се изсипва във форма с диаметър 26 см, постлана с хартия за печене. Отгоре ветрилообразно се подреждат крушите, поръсват се с кедровите ядки и блатът с крушите се пече на 180 градуса с вентилатор за 45 минути.
4
Сладкиш с круши и маскарпоне 4
В купа се смесват захарта, портокаловият сок и маскарпонето. Разбиват се с миксер, докато стане пухкав крем.
5
Сладкиш с круши и маскарпоне 5
Блатът се разделя на две части, които се слепват с крема.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2020
Много добре се поучи:)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
Чудесна рецепта за есента.Само замених кедровите ядки с филирани бадеми.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
Стана невероятен сладкиш!!! Опитайте и вие!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: