Тигров кейк

Дата: 19.11.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
125 г краве масло
6 яйца размер L
350 г брашно
250 г захар
800 г небелена тиква цигулка
1 ванилия
1 пакетче бакпулвер (10 г)
230 мл прясно мляко
100 г черен шоколад (80%)
1/2 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Тигров кейкТиквата се обелва и се нарязва на малки кубчета. Поръсва се с 50 г от захарта и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути, докато омекне. Изважда се от фурната и се пюрира.
2
Тигров кейк 2Шоколадът се разтопява в микровълновата фурна. Яйцата със захарта се разбиват с миксер, докато побелеят (около 10 минути).

3
Тигров кейк 3Добавя се омекналото на стайна температура масло и отново се разбива. Сипват се бакпулверът, ванилията и брашното. Разбива се с миксер и се наливат 150 мл от млякото. Разбърква се със силиконова шпатула.
4
Тигров кейк 4Тестото се разделя на две равни части. В едната се слага разтопеният шоколад, а към другата се добавят смесеното с канелата тиквено пюре. Към шоколадовата смес се сипва останалото мляко.
5
Тигров кейк 5Във форма терин се слага намокрена пергаментова хартия. С големи лъжици се взима от двете теста и последователно се изсипват във формата, за да се образува тигрова шарка.
6
Тигров кейк 6Кейкът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 50 минути. Охлажда се леко и се изважда от формата. Хартията се отстранява и кейкът се поставя върху решетка, да се охлади добре. Нарязва се и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2020
Бива
12.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2018
И при мен се получи глетав! Много жалко за отделеното време и продукти
11.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2014
Получи ми се глетав ,не знам защо.еВъпреки това го хапнахме
10.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Не знам дали е лесен, но отнема немалко време. И въпреки дългото печене пак стои някак теклаво, недопечено... Изядохме го, но втори път не бих се заела...
9.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
Получи се страхотно!!! Препоръчвам на всеки да опита
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Plamena Nikolova коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SylwiaFrancesco Atanasowa Casertano се регистрира в сайта.
Емилиян Тошев се регистрира в сайта.
Росица Страхилова се регистрира в сайта.
assiad се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Пълнен заек
Тина коментира рецептата Фритата „Капрезе“
Николета Михайлова Михайлова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта