Цитрусово сладко

Идеално за палачинките в събота сутрин
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 лимона
3 портокала
6 ч. ч. захар
6 ч. ч. вода



Начин на приготвяне:
1
Цитрусово сладко

Цитрусите се измиват много добре и се нарязват на полумесеци.


2
Цитрусово сладко 2

Сърцевината (вътрешната част на полумесеците, заедно със семките) се изрязват. Поставят се в марля.


3
Цитрусово сладко 3

Останалата част заедно с кората се нарязва на кубчета.


4
Цитрусово сладко 4

Плодовете и марлята се заливат с водата и се варят 25–30 минути. 


5
Цитрусово сладко 5

След това се изважда марлята и се изстисква добре при плодовете, за да се извлече пектина. Изхвърля се. Добавя се захарта и къкри на слаб огън, докато се сгъсти. Не трябва да е твърде гъсто, нито твърде рядко. Проверява се върху студена чиния, не трябва да се разтича.

 


6
Цитрусово сладко 6

Бурканите се слагат във фурна на 100 градуса за 10 минути, за да се стерилизират. Сладкото се разпределя в тях и бурканите се затварят.


 


 


Съвет: От тези продукти излиза сладко за 3 бурканчета по 400 мл.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2018
Правя го, но по по-различен начин. Не бих употребила и корите, защото дори и да са био, просто не вярвам, че са такива освен по цената. И второ, кората на цитрусите дава доста горчив нюанс . Рускините доста прилагат употреба на цитруси с кората. Предпочитам само филета в захарен сироп. И не стерилизарам. Досега нямам фал. Но всеки си решава. Все пак похвално е старанието на Лора и Стоян за един друг прочит на цитрусово сладко.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2018
Превъзходно!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Харесва ми ,напременно ще го пробвам .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: